Erin Moran Interview

Erin Moran Interview


Question #1:Why did you become an actress? Who were your influences both in and out of show biz?

Answer #1: A friend of my Moms had a friend who was just starting out as a child's Agent and told my Mom to take me in and meet her- Mary Grady.My Mom did and Mary Grady signed me on and the first interview I went on I got at age 5.It was a commercial for First Federal Bank. My influences in the business were most of the people cast and crew that I worked with from the beginning of my career.Out of the business,my influences were watching other actors on t.v. and in films.

Question #2:Why were'nt you in the opening credits of the first season?

Answer #2: I wasn't in the opening credits of the first season because I had a featuring position on the show and that is where the producers placed me.

Question #3:We know you had a crush on Potsie on the show and married Chachi, but did you have a crush or date any of the cast members?

Answer #3: I had a little bit of a crush on Henry.I dated Scott for a short while when we first met.

Question #4:Do you keep in touch with any of the cast?

Answer #4: I talk on the phone and see most of the cast members.

Question #5:Explain your off the set relationship with Fonzie, Richie, Mr. and Mrs. C, etc...

Answer #5: The relationship with everybody is more than just friends.It goes deeper then that.More on the level of family!

Question #6:Do you think your character was "be-littled" until they needed you when Ron Howard left? Ever feel cheated?


Answer #6: I haven't ever thought my character was "be-littled". I haven't ever felt cheated either.

Question #7:Where there many fights on the set? More than regular? Who got along and who did'nt?

Question #8:We saw you on "The Rosie O'Donnell Show" but what are you doing now and why don't we hear much about you?

Answer #8: Well,it is certainly not by choice at this time you don't see or hear about me.This business is very unpredictable.A lot of it is luck and being in the right place at the right time.

Question #9:What is im your future as far as movies, tv shows, mini-series? When?

Answer #9: I wish I could predict the future! I can only say I would love to be apart of a movie,a television series, etc. Only time will tell when it will be.

Question #10:Are you married? Kids?

Answer #10: I am happily married to a wonderful man.He is not in the business.We don't have children as of yet.

Question #11:What shows did you watch when on Happy Days? Now?

Answer #11: I watched a lot of old movies:Cary Grant, Katharine Hepburn,Betty Davis...etc...T.V. shows were Father Knows Best,I Love Lucy,Room 222,Welcome Back Kotter, Brady Bunch,Bob Newhart,Mary Tyler Moore,I Spy,Mission Impossible....and of course Cartoons on Saturday.My favorite-Bugs Bunny!!

Question #12:I read somewhere you were a born again Christian. True? A Christian or a wild child or both?


Question #13:I also read somewhere you where abused as a child, is this true? PLEASE explain? Did this mean as a child actor or a child?


Answer #13: I have never been abused in the business! There was mental and physical abuse in my family.

Question #14:Would you ever do anything different in your life on Happy Days? Do you regret anything about the show?

Answer #14: The only way it could have been different for me on Happy Days is if my life had been any different then it was.I don't regret anything about the show.

Question #15:Do you think Joanie and Chachi should have married?

Answer #15: Yes,I think it was a good thing that Joanie and Chachi married.

Question #16:Why do you think that the show "Joanie Loves Chachi" did not work?

Answer #16: Joanie Loves Chachi was never intended to go any further than it did.It was set up exactly the way the producers and the heads of the network wanted it to be. Which was:A limited time run.

Question #17:Happy Days is being followed by the younger generation [like me, I am a teen] do you have any advice for them?

Answer #17: My advice to the younger generation is not to lose focus on what is right and what is wrong! Try to be a good person and a good neighbor.

Question #18: Is there a re-union in the future?

Answer #18: I couldn't say one way or the other about a Happy Days reunion.

Question #19:What would you think/do if Happy Days was made into a movie like "The Brady Bunch" was in recent years? Who would you cast as yourself and others?

Answer #19: I have thought about Happy Days made into a movie.As far as the original cast not being apart of it,wow,I don't know who could be who!I just don't see it going in that direction.I can see the original cast doing the movie very easily though.

Question #20:Did you like dressing in the "Happy Days apparell"? I mean the 50's clothes? What were the ups and downs?

Answer #20: I liked wearing the 50's wardrobe.It was hard in the beginning.The first shows I wore regular young girl dresses.Then a little later I got to where the poodle skirts and such.

Question #21: Are you still being re-conized as Joanie Cunningham?

Answer #21: I am still being recognized as Joanie and probably will as long as Happy Days is playing on t.v. and remembered by Happy Days fans. It has and will always be a pleasure and a honor for me to be apart of all of your continual growing lives! Many Happy Days, Erin




I noticed that some of the questions don't have answers, I'll find'em and answer them ASAP!

Email: blondgirl@mailexcite.com